BENU Apotheken

BENU Apotheken

Seizoensactivaties

Occasions bouwen in retail? Een gezond idee!

De uitdaging

Is een apotheek een winkel? Een beetje wel en een beetje niet, vinden ze bij BENU Apotheken. Het belangrijkste doel is zorg verlenen en adviseren. Maar er is ook een zogenaamde ‘Over The Counter’-assortiment dat te koop is. Er zijn schappen en promoties. Daarmee fungeert de apotheek deels ook als drogist, als retailer dus.

BENU wil een goede balans vinden tussen medische zorg en deskundig advies enerzijds en OTC-verkoop anderzijds. Hoe kunnen we klanten in de BENU winkel op een relevante manier activeren en tegelijk invulling geven aan de zorgtaak?

Onze oplossing

De oplossing ligt in seizoensgebonden occasions. In het voorjaar spelen heel andere gezondheidsproblematieken dan bijvoorbeeld in de zomer. In het voorjaar gaat het onder meer over hooikoorts en in de zomer over zonbescherming. Zo bouwden we een activatiekalender met voor elk seizoen een thema en daaronder per maand een activatie.

Zo is er in de BENU Apotheek elke maand iets te ontdekken. Niet alleen een mooie aanbieding, maar ook zinvolle informatie en voorlichting over relevante onderwerpen. Hiervoor worden elke diverse middelen ingezet, waaronder in-store materiaal, actiemeubels en actiefolders. Zo sluit de winkelfunctie naadloos aan op de zorgtaak.

Meer info?

Bel Sander