Award voor Frico’s Virtual Cheesemaster Experience › ChannelUp

Award voor Frico’s Virtual Cheesemaster Experience

Award voor Frico’s Virtual Cheesemaster Experience

20/03/2017

ChannelUp heeft de derde prijs gewonnen bij de Dutch VR Awards voor Frico's Virtual Cheesemaster Experience. De Virtual Reality Experience maakte ChannelUp samen met The Virtual Dutch Men voor FrieslandCampina Export.
 

“We zijn onwijs trots op deze prijs. De klant was al erg blij met de VR experience, maar het is mooi om er op deze manier ook waardering voor te krijgen”, aldus programma manager Marja Siebenga. “Zo’n prijs zegt toch wel iets over de kwaliteit van de experience.”

Grote namen

De Dutch VR Awards is een nieuw initiatief van de stichting Virtual Reality Nederland. De stichting wil VR in Nederland op de kaart zetten. “Er waren vijf categorieën”, legt Marja uit. “De VR voor Frico was genomineerd in de categorie VR and AR Marketing Campaigns. We moesten het onder meer opnemen tegen grote namen als Tommy Hilfiger, OnePlus, Audi en Shell.” De eerste prijs in de categorie ging naar de Audi A4 Experience,

Frico’s Virtual Cheesemaster Experience

FrieslandCampina Export wilde graag de nieuwe verpakkingen van Frico introduceren op SIAL, de grootste foodbeurs ter wereld in Parijs. “We hebben samen met The Virtual Dutch Men deze VR gemaakt om de handelspartners van FrieslandCampina Export op een leuke en originele manier de nieuwe verpakkingen te laten zien”, vertelt Marja. “In de experience, die in het Engels, Spaans en Arabisch te doen is, word je meegenomen van de koe in de wei tot het eindproduct. Iedereen kan hiermee zien waar die lekkere Frico-kaas vandaan komt. De experience werd zeer goed ontvangen op SIAL en wordt nu vaker door FrieslandCampina ingezet bij klanten.”

De Dutch VR Award is niet de eerste prijs voor een VR-project van ChannelUp. Eerder won zusje JUNCTION al een Bright VR Award voor 3D Tripping. De nieuwste toevoeging aan onze prijzenkast smaakt naar meer. Slepen we volgende keer een Award in de wacht met VR experience voor jouw bedrijf of product? Neem contact op voor de mogelijkheden.